Gerst

De oorsprong van gerst

De hedendaagse graansoort gerst (Hordeum volgare) stamt van oorsprong af van de wilde gerst. Aangenomen wordt dat deze gerst als eerste verbouwd werd in het Midden-Oosten. Er zijn restanten van wilde graansoorten gevonden aan het Meer van Tiberias (Noord-Israël), die teruggaan tot bijna 20.000 jaar voor Christus. Aannemelijk zou kunnen zijn dat de gerst al zo oud is. Wat een stuk waarschijnlijker is, is dat meer dan 7000 jaar geleden een soort gerst gekweekt werd in de streek tussen Syrië en Afghanistan. In Europa was gerst de eerst voorkomende graansoort (2000-3000 v Chr.), zelfs voor de tarwe. In Zwitserland werden hiervan de eerste archeologische resten gevonden.

Voedingswaarden Gerst per 100 gram

Energie 333 Kcal/ 1396 KJ Vitamine B6 (Pyridoxine) 0,3 mg
Water 11,4 gr Vitamine B11 (Foliumzuur) 50 µg
Eiwit 11,0 gr Natrium 20 mg
Koolhydraten 59,5 gr Calcium 40 mg
Waarvan suikers 1,50 gr Fosfor 340 mg
Vet 2,1 gr Kalium 450 mg
Verzadigde vetzuren 0,4 gr Ijzer 3,0 mg
Vezels 15,0 gr Magnesium 90 mg
Vitamine B1 (Thiamine) 0,3 mg Zink 3,1 mg
Vitamine B2 (Riboflavine) 0,18 mg

Pasta Pura, uw specialist in gerstpasta

Pasta Pura vervaardigt producten die gemaakt zijn van de graan gerst. Zo heeft Pasta Pura 2 verschillende pastasoorten en crackers die gerst bevatten. Onderstaand een overzicht van onze gerst-producten

Gerst Casarecce Volkoren_DSC5754  Gerst DSC5754  Meergranen Curvi _DSC5776  Gerst DSC5776  Gerstcrackersspeltcrackers  Gerst speltcrackers
 
 
css.php