Tips & Trucs

Trucs

• Kook pasta niet af met olie in het water. De olie verstopt de poriën van de pasta waardoor deze niet meer goed de saus kan opnemen.
• Spoel pasta niet af onder de kraan. Het zetmeel dat in de pasta zit, bindt de saus al.
• Houdt de saus voldoende vloeibaar. De pasta neemt het overtollig vocht zelf wel op.
• De hoeveelheid kokend water is bepalend voor de kwaliteit van de pasta. Te weinig water geeft een slecht gekookte pasta. De pasta kookt dan niet en neemt alleen nog vocht op. De eiwitten worden zo niet gaar maar papperig.
• Niet iedere saus past willekeurig bij elke pasta. Tomatensauzen passen over het algemeen beter bij gedroogde pasta’s en roomsauzen bij verse pasta’s.
• Kook de pasta pas af als de gasten aan tafel zitten en de saus klaar is. Verse pasta is namelijk in enkele seconden klaar! Doe de pasta in ruim kokend water met zout. Als het water weer aan de kook is gekomen, tel je tot tien. Vervolgens kan de pasta meteen afgegoten worden en opgediend voor de gasten.

Tips

• Pasta is een voorgerecht in Italië (primi).
• Pasta is de drager van saus; slechte kwaliteit pasta neemt geen saus op.
• Eet pasta met een vork en niet met een lepel.
• De graansoort is bepalend voor de pastasmaak en niet de vorm. In principe smaken alle vormen hetzelfde, alleen het mondgevoel en de saus-opname is bij iedere vorm anders. Hierdoor denkt men dat iedere pasta-variant anders smaakt.
• Neem bij pasta met een groot oppervlak een dunne saus en bij pasta met een klein oppervlak een dikke saus. Hoe groter de oppervlakte van de pasta, hoe beter het met de saus bindt.
• Gedroogde pasta komt oorspronkelijk uit Zuid-Italië en is gemaakt van de harde tarwe durum. De verse pasta komt uit Noord-Italië en wordt gemaakt van zacht tarwebloem met evt. ei.

  • Nieuwe Berichten

    TRUCS

    • Kook pasta niet af met olie in…

    TIPS

    • Pasta is in Italië een voorgerecht. •…

 
 
css.php